ورود به عنف چیست و چه حکمی دارد؟

تأیید شده توسط وکیل متخصص مهدی حکیمی
محتوای این مقاله صرفا برای افزایش آگاهی شماست. قبل از هرگونه اقدام، جهت راهنمایی از وکلای ما مشاوره بگیرید.
فهرست مطالب
ورود به عنف به معنی آن است که شخصی قصد ورود به ملکی را دارد، اما موانعی بر سر راهش وجود دارد. در چنین شرایطی، اگر فرد برای رفع این موانع از روشهای غیرقانونی و خشونتآمیز استفاده کند، مرتکب جرم ورود به عنف شده است.
برای تحقق این جرم، باید خشونت و تهدید بر مقاومت صاحب ملک یا مانع دیگر غلبه کرده باشد. برخی از موارد ورود به عنف کاملاً واضح و آشکار هستند، مانند شکستن در یا پنجره، اما برخی دیگر ممکن است به وضوح قابل شناسایی نباشند، مانند پریدن از روی دیوار یا قرار دادن اشیایی مانند نردبان جلوی در منزل و وارد شدن به خانه به شیوهای غیرمعمول.
در برخی موارد خاص، مانند زمانی که فردی با فریب و نیرنگ کلید خانه را از شخص دیگری میگیرد و وارد خانه میشود یا زمانی که صاحب مسافرخانه در غیاب مسافر به اتاق وی وارد شده و وسایل او را بیرون میریزد، ابهاماتی وجود دارد که آیا این موارد را میتوان ورود به عنف دانست یا خیر.
در این مقاله به بررسی این جرم و مجازات آن پرداختهایم و همچنین به نکاتی در مورد شکایت از این جرم و کمک گرفتن از وکیل کیفری اشاره خواهیم کرد. تا انتهای این مقاله با مهدی حکیمی همراه باشید.
مجازات جرم ورود به عنف
اگر فردی مرتکب جرم ورود به عنف شود، مجازات او ممکن است از ۶ ماه تا ۳ سال حبس باشد. در صورتی که مرتکبین بیش از یک نفر باشند و یکی از آنها سلاح به همراه داشته باشد، مجازات حبس بین ۱ تا ۶ سال برای آنها در نظر گرفته خواهد شد.
این جرم میتواند در هر نوع ملکی رخ دهد، حتی اگر ملک متعلق به فرد دیگری باشد یا محل مسکونی باشد که تحت حمایت قانون قرار دارد. ملک مسکونی میتواند خانه، آپارتمان، کلبه، یا حتی چادر باشد، به شرطی که فرد در آن زندگی کند. همچنین ممکن است ملک در دست کسی غیر از مالک باشد، مثلاً مستاجر یا ملکی که در رهن قرار دارد.
انواع عنف در جرم ورود به عنف
عنف به دو نوع تقسیم میشود:
عنف مادی
که شامل اعمالی مانند شکستن در و پنجره یا آسیب رساندن به افراد است.
عنف معنوی
که به هتک حرمت اشاره دارد، مانند بالا رفتن از دیوار خانه یا انداختن کلید و اقدام به ورود به منزل.
برای تحقق جرم ورود به عنف نیازی نیست که صاحب ملک در خانه حضور داشته باشد؛ به عبارت دیگر، برای اینکه جرم ورود به عنف اتفاق بیفتد، حضور مالک در منزل ضروری نیست.
ورود غیرقانونی توسط مأموران انتظامی
اگر مأموران نیروی انتظامی، اطلاعاتی، یا سایر مأموران قضائی و غیر قضائی بدون رعایت ضوابط قانونی وارد منزل شخصی شوند، تحت پیگرد قانونی قرار میگیرند. اگر این اقدام بدون رعایت قانون و از سوی دستور مافوق خود انجام شود، در این صورت شخص مافوق که صلاحیت صدور چنین دستوری را نداشته است، مجازات خواهد شد.
در صورتی که ورود غیرقانونی توسط مأمورین در شب انجام شود، برای آنان مجازات شدیدتری در نظر گرفته خواهد شد.
برای اطلاعات بیشتر و طرح شکایت از جرم ورود به عنف، میتوانید از مشاوره حقوقی کیفری بهرهمند شوید.
امتیاز : 5
تعداد رای : 45
سجاد
سلام روز بخیر